Gå til sidens indhold

Østre Landsret

02 apr 2020

Østre Landsret

Dom i sag om afpresning

Østre Landsret har den 29. april 2019 fundet fire tiltalte skyldige i afpresning mod seks massageklinikker i Københavnsområdet begået i april og maj 2017. De tiltalte har alle tilknytning til bandegrupperingen Loyal to Familia. Forholdene blev begået i forening og sammen med uidentificerede medgerningsmænd ved, at en eller flere gerningsmænd henvendte sig i massageklinikkerne og afleverede en seddel med navnet på Loyal to Familia (LFT) og et telefonnummer med besked om, at der skulle ringes inden for 24 timer. I fire af tilfældene blev der efterfølgende kastet sten gennem massageklinikkernes vinduer, og i to tilfælde blev der ved hjælp af brandbar væske påsat brand ved indgangen til klinikkerne.

Landsretten har skærpet straffen for tre af de tiltalte til fængsel i 3 år og 6 måneder, mens en tiltalt har fået sin straf på fængsel i 3 år og 6 måneder stadfæstet.

En af de tiltalte, der er statsborger i Kosovo og født og opvokset i Danmark, blev af landsretten udvist med indrejseforbud for bestandig. Byretten havde alene idømt betinget udvisning.

Sagen er behandlet af landsrettens 21. afdeling under sagsnr. S-1568-18.