Gå til sidens indhold

Østre Landsret

17 mar 2021

Østre Landsret

40-årig mand idømt forvaring for bl.a. drab på ægtefælle

Ved et nævningeting har Østre Landsret den 17. marts 2021 fundet tiltalte skyldig i drab på sin ægtefælle

ved over en 2 måneders periode fra den 2. august 2018 til den 2. oktober 2018 systematisk at have mishandlet hende med kontinuerlig grov vold til dels under overværelse af parrets tre børn, der på daværende tidspunkt var 4, 15 og 16 år, og ved at have frihedsberøvet hende i samme periode. Tiltalte blev også dømt for at have begået vold mod ægtefællen i det meste af deres samliv og mod hver af børnene i varierende grad det meste af deres liv, og endvidere blev han dømt for en række mindre forhold, som han havde erkendt.

Tiltalte blev idømt forvaring efter straffelovens § 70, stk. 1. Tiltalte, der er pakistansk statsborger, men født og opvokset i Danmark, blev tillige udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Endvidere blev han fradømt arveretten efter sin ægtefælle.

Landsrettens dom var en stadfæstelse af Retten i Roskildes dom af 24. april 2020.

Sagen har været behandlet af landsrettens 1. afdeling under sagsnummer S-1150-20.