Gå til sidens indhold

Østre Landsret

30 apr 2024

Østre Landsret

Dom i sag om dobbeltdrab og drabsforsøg

Et nævningeting i Østre Landsret har den 30. april 2024 fundet fem tiltalte skyldige i to drab og et drabsforsøg og idømt dem alle fængsel på livstid. To af de tiltalte blev endvidere udvist af Danmark.

Den 17. november 2020 blev to personer dræbt og en person livstruende såret af skud, der blev afgivet på en parkeringsplads ved en dagligvarebutik i Kalundborg. Nævningetinget fandt det bevist, at drabene og drabsforsøget var hævn for et overfald på et medlem af banden Loyal to Familia nogle uger forinden, og at de forurettede blev lokket til Kalundborg under påskud af en våbenhandel.

Nævningetinget fandt det bevist, at de tiltalte udførte og medvirkede til at udføre drabene og drabsforsøget. Nævningetinget fandt det endvidere bevist, at lovovertrædelsen havde baggrund i en bandekonflikt.

Dommen er en stadfæstelse af Retten i Holbæks dom af 20. juni 2022.

Sagen har været behandlet af landsrettens 22. afdeling under sagsnummer S-2075-22.