Gå til sidens indhold

Retten i Herning

28 jun 2023

Retten i Herning

30 dages fængsel for trusler på snapchat

Dom afsagt: 13. juni 2023

37-årig mand idømt 30 dages fængsel for på snapchat at have offentliggjort flere videoer, herunder en rap, hvori han fremsatte trusler mod en tidligere arbejdsgiver.

Sagsnummer: 99-703/2023

Sagen kort fortalt

Den 37-årige mand var tiltalt for via det sociale medie snapchat i maj 2022 at have uploadet flere videoer, hvor han truede med at slå en navngiven mand ihjel, slagte ham, sprætte ham op og skære hans hud og legemsdele af. En af videoerne var en rap, som han havde lavet.

Tiltalen var trusler efter straffelovens § 266. Den 37-årige mand erkendte at have uploadet videoerne, men nægtede at have haft til hensigt at true manden, som var hans tidligere arbejdsgiver. Den 37-årige mand forklarede, at han nogle måneder inden var blevet fyret, og at rappen var en kunstnerisk måde at udtrykke sine følelser på. Han slettede videoen senere på dagen, efter at han af en tidligere kollega var blevet gjort opmærksom på, at den var for grov.

Dommens resultat

Retten fandt det bevist, at rappen – selvom den også indeholdt et kunstnerisk element – var egnet til at blive opfattet som truende, og at den 37-årige ved at offentliggøre den på sin snapchat profil havde indset og accepteret risikoen for, at den ville blive videreformidlet til manden. Retten fandt det herefter bevist, at den 37-årige havde haft forsæt til at fremsætte trusler. Det forhold, at han fjernede videoen igen efter nogle timer, da han blev gjort opmærksom på, hvordan den blev opfattet, kunne ikke ændre på dette. På den baggrund nåede retten frem til, at den 37-årige var skyldig.

Straffen blev fastsat til fængsel i 30 dage, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Retten lagde på den ene side vægt på karakteren af forholdet, hvor truslen blev lagt op på de sociale medier flere måneder efter det forhold, som havde givet anledning til den 37-åriges frustrationer, og således fremstod planlagt, og på den anden side den 37-åriges gode personlige forhold.

Den 37-årige mand valgte ikke at anke dommen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 13. juni 2023.