Gå til sidens indhold

12 jan 2024

Danmarks Domstole

Opdateret releaseplan for Straffe- og skifteprogrammet

I den nye releaseplan bliver release 5 brudt op i mindre dele, så straffeområdet allerede begynder at blive digitaliseret fra næste år.

Domstolsstyrelsens digitaliseringsprogram Straffe- og skifteprogrammet har opdateret releaseplanen for de resterende releases. Den største ændring er, at straffeområdet, der tidligere var samlet i release 5, er blevet fordelt på tre releases. Det betyder, at hver release vil indeholde både straffe- og skifteområdet. Helt konkret vil der fx i 2025 komme en release, der indeholder både grundlovsforhør og resten af dødsboskifteområdet. I den tidligere plan skulle de nye systemer på straffeområdet først sættes i drift i 2025.  

”Vi har valgt at opdatere releaseplanen, så vi skaber de bedste forudsætninger, når vi skal udvikle de nye løsninger. Før var straffeområdet samlet i release 5, men nu bryder vi det op. Det betyder, at vi for størstedelen af skifteområdet holder planen, men at vi går tidligere i gang med at digitalisere straffeområdet”, siger Anna Sofie Bahnson Witzgall, programchef for Straffe- og skifteprogrammet, og forsætter:

”Ved at starte med grundlovsforhør, der lige nu er det mindst digitaliserede område, får vi et godt afsæt for resten af straffesagsområdet, da vi kan lære af de løbende releases. Det er jo et stort og komplekst område med mange interessenter.”

Retterne i Grønland og på Færøerne indgår ikke i den opdaterede releaseplan, da de forestående nordatlantiske initiativer sker i regi af Domstolsstyrelsens It-projektenhed.

Du kan se den justerede releaseplan nederst på siden.

Tvangsopløsningsområdet bliver en del af Skifteportalen

Den opdaterede releaseplan har ingen direkte konsekvenser for den kommende release 3, der er en udvidelse af Skifteportalen, der også kommer til at indeholde sagsunderstøttelse af tvangsopløsninger. Release 3 bliver rullet ud til fem pilotretter den 17. april 2024. Pilotretterne er Sø- og Handelsretten, Retten i Holstebro, Retten i Roskilde, Retten i Kolding og Retten på Bornholm.

Sagsunderstøttelse af tvangsopløsninger på Skifteportalen bliver rullet ud til alle retter den 11. juni 2024.

Releaseplan for Straffe- og skifteprogrammet

Releaseplan for Straffe- og skifteprogrammet