Gå til sidens indhold

Retten i Herning

06 apr 2022

Retten i Herning

19-årig mand fra straffet med fængsel i 40 dage for vold med peberspray

En 19-årig mand fra Herning var den 22. april 2020 tiltalt ved Retten i Herning for vold, hærværk og besiddelse af peberspray. Den 17. januar 2021 havde den 19-årig på snapchat set et billede af en tidligere veninde sammen med en anden mand. Den 19-årig og manden havde skrevet lidt sammen, og det fremgik tydeligt heraf, at den 19-årig var utilfreds med, at manden og hans tidligere veninde blev fotograferet sammen. Senere samme dag fik manden og den 19-årigs tidligere veninde besøg. Det ringede på døren, og manden forklarede, at han så den 19-årig stå udenfor. Herefter blev der sprøjtet med peberspray igennem dørens brevsprække, og manden fik som følge heraf både problemer med øjne og vejrtrækning. Kort efter blev der banket på altandøren på den anden side af huset. Altandøren blev ikke åbnet og herefter blev to ruder knust angiveligt med sten, og der blev igennem de ødelagte ruder sprøjtet peberspray ind i lejligheden med den følge, at både manden og den tidligere veninde fik problemer med øjne og vejrtrækning og måtte flygte ind i soveværelset for at få frisk luft.

Den 19-årig nægtede at have været på stedet. Retten fandt det imidlertid efter manden og den tidligere venindes forklaringer bevist, at den 19-årig havde været på stedet sammen med et antal ukendte personer, og at handlingerne var begået i fællesskab og indbyrdes forståelse, hvorfor tiltalte var skyldig i hele hændelsesforløbet i forening med andre ukendte personer.

Den 19-årig blev dømt for vold, hærværk og besiddelse af peberspray. Straffen blev udmålt til 40 dages fængsel. Der var hverken under hensyn til forbrydelsens karakter eller den 19-årigs personlige forhold grundlag for at gøre straffen helt eller delvist betinget.

Den 19-årig udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen til Vestre Landsret.

Sagen har rettens j.nr. SS 1564-21.