Gå til sidens indhold

Retten i Herning

23 apr 2021

Retten i Herning

25-årig mand fra Kibæk straffet med fængsel for trusler

25-årig mand fra Kibæk straffet med fængsel for trusler, der indeholdt et racistisk element

En 25-årig mand fra Kibæk blev ved en dom afsagt den 22. marts 2021 straffet med fængsel i 14 dage for trusler mod en for ham ukendt person. Ved udmåling af straffen lagde retten i skærpende retning vægt på, at truslerne havde et racistisk element, og i formildende retning, at forurettede ved afbrænding af det danske flag havde provokeret tiltalte. Den 25-årig var ikke tidligere straffet, og straffen blev derfor gjort betinget af, at han skulle udføre samfundstjeneste.

Den 25-årig mand var tiltalt for på Facebook over messenger at have skrevet ”Du skal fucking død dit fucking perker svin” til en for ham ukendt person. Den 25-årig nægtede sig skyldig og forklarede, at han havde haft nogle kammerater på besøg en dag i november. De havde drukket nogle øl, da han på sin Facebook side så en video med en person brænde det danske flag af samtidig med, at den danske nationalmelodi blev afspillet. Hans telefon gik rundt blandt kammeraterne for, at de kunne se optagelsen, og han vidste ikke, hvem af kammeraterne, der havde skrevet til truslerne til den forurettede person men nægtede, at han var gerningsmanden. Den forurettede person forklarede, at han som led i et socialt eksperiment havde lagt en video på en debatside, hvor han brændte dannebrog af. Han havde herefter modtaget en masse dødstrusler og absurde reaktioner og bl.a. truslerne fra den 25-årig mand, som havde været så grove, at han havde politianmeldt ham.

Retten fandt, at den 25-årig var skyldig og begrundede det med, at hans forklaring om, at en eller flere af hans kammerater havde skrevet beskeden uden hans vidende var utroværdig. Retten fandt det bevist, at den 25-årig selv havde skrevet Facebook opslaget, og at truslerne var egnede til at fremkalde alvorlig frygt for eget liv, helbred eller velfærd.

Den 25-årig udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Sagen har rettens j.nr. 319/2021.