Gå til sidens indhold

Retten i Herning

22 jul 2021

Retten i Herning

17-årig kvinde fundet skyldig i overfald mod ansat på bosted

17-årig kvinde idømt 4 måneders fængsel for at have overfaldet en ansat på det opholdssted i Herning, hvor den 17-årige kvinde boede

Sagsnummer: SS 99-2584/2021.

Den 17-årige kvinde var tiltalt for i februar 2021 på det opholdssted hun boede at have overfaldet en ansat på stedet, idet tiltalte til den ansatte sagde: ”Du aner ikke, hvor mange voldsdomme jeg har. Jeg har kastet ting efter folk, taget kvælertag, overfaldet personale og andre beboere. Du skal bare gøre som jeg siger” eller lignende, hvorefter tiltalte kastede en sodavand og en kuglepen efter den ansatte og slog ud efter ham, ligesom hun kradsede den ansatte med en finger.


Den 17-årige kvinde erkendte sig skyldig i at have kastet en kuglepen og en sodavand, men påstod i øvrigt frifindelse. Retten fandt det imidlertid på baggrund af vidneforklaringerne bevist, at tiltalte havde udtalt sig, som angivet i anklageskriftet. Retten fandt, at udtalelserne var en trussel. Retten fandt det derudover bevist, at tiltalte havde kastet en sodavand og en kuglepen efter den ansatte og kradset den ansatte med en finger. Retten fandt det imidlertid ikke bevist, at tiltalte havde slået ud efter den ansatte og blev dermed frifundet for denne del af tiltalen.


Straffen blev fastsat til 4 måneders ubetinget fængsel og et pålæg om at efterkomme en eventuel afgørelse fra Ungdomskriminalitetsnævnet. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på forholdets karakter, herunder at der var tale om vold og trusler mod en ansat, og at tiltalte tre gange tidligere var dømt betingede domme for helt ligeartet kriminalitet.

Dommen er afsagt den 7. juni 2021.