Gå til sidens indhold

Retten i Herning

27 sep 2021

Retten i Herning

31-årig mand fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse

31-årig mand idømt 40 dages betinget fængsel for blufærdighedskrænkelse af 3 kvinder i Herning og Holstebro

Sagsnummer: 99-295/2021

Den 31-årige mand var tiltalt for 3 forhold af blufærdighedskrænkelse, herunder et forhold af uberettiget fotografering, ved uden kvindernes viden eller samtykke henholdsvis i december 2016 at have taget to billeder af den ene forurettede liggende delvist afklædt på en massagebriks, i april 2017 at have taget tre billeder af den anden forurettede liggende helt eller delvist afklædt sovende i en seng samt stående nøgen i rummet, samt i juli 2018 at have filmet den tredje forurettede, da hun nøgen gik ind i sit soveværelse, ligesom den 31-årige i alle forholdene siden opbevarede billederne og filmen på en ekstern harddisk.

Retten fandt det bevist, at den 31-årige havde taget billeder og filmet kvinderne som beskrevet i anklageskriftet og siden havde opbevaret billederne og filmen på sin eksterne harddisk. Retten fandt ham derfor skyldig efter anklageskriftet.

Straffen blev fastsat til fængsel i 40 dage. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på antallet af forhold, og at den 31-årige tidligere var straffet for blufærdighedskrænkelse. Retten fandt det efter forholdenes karakter og den tid, der var forløbet, siden forholdene blev begået, forsvarligt at gøre straffen betinget af, at den 31-årige ikke må begå noget strafbart i en prøvetid på 1 år fra endelig dom.

Retten tog endvidere anklagemyndighedens påstand om konfiskation af en ekstern harddisk til følge, og de 3 kvinder blev tilkendt godtgørelse for tort.

Dommen blev afsagt af Retten i Herning den 17. juni 2021.