Gå til sidens indhold

Retten i Herning

19 apr 2022

Retten i Herning

58-årig mand frifundet for brugstyveri

58-årig mand fra Herning-området frifundet for brugstyveri.

Sagsnummer: SS 99-4401/2021

Den 58-årige mand var tiltalt for i februar 2021 at have begået brugstyveri af personbil og for at have ført bilen uden kørekort.

Den 58-årige mand erkendte sig skyldig i kørsel uden førerret, men nægtede sig skyldig i brugstyveri og forklarede for retten, at han var mekaniker og at bilen var til reparation, hvor motoren blandt andet skulle repareres. Han prøvekørte herefter bilen i forbindelse med, at han skulle til købmand.

Ejeren af bilen forklarede, at han havde købt bilen af den tidligere ejer, mens den var under reparation hos tiltalte. Han havde ikke aftalt med tiltalte, at tiltalte måtte prøvekøre bilen, men han havde heller ikke tænkt over, hvem der skulle prøvekøre bilen. Det var den tidligere ejer af bilen, som havde bedt om at få bremserne repareret og han vidste ikke, hvad den tidligere ejer havde aftalt med tiltalte.

Retten fandt ikke, at tiltaltes forklaring om, at han prøvekørte bilen i forbindelse med reparation af bilen kunne afvises. Tiltalte blev herefter frifundet under henvisning til, at der ikke var ført det til domfældelse nødvendige bevis for, at tiltalte uberettigede brugte bilen.

Tiltalte blev på baggrund af sin erkendelse fundet skyldig i at have ført bilen uden kørekort. Straffen blev fastsat til en bøde på 7.000 kr. under henvisning til, at der var tale om et 1. gangstilfælde af kørsel uden førerret.

Tiltalte modtog dommen.