Gå til sidens indhold

Tinglysningsretten

09 mar 2022

Tinglysningsretten

Den Digitale Tingbog opdateres til en ny version

Den Digitale Tingbog vil være lukket fra fredag den 18. marts 2022 kl. 16.00 til lørdag den 19. marts 2022 kl. ca 14.00 i forbindelse med opdatering til ny version.

Den nye version indeholder:

Fremtidsfuldmagt

Personer fritaget for e-post får nu mulighed for at indtaste fremtidsfuldmagten digitalt ved anvendelse af skabelonen ”Fremtidsfuldmagt” på forsiden af www.tinglysning.dk. Fremtidsfuldmagten skal herefter udskrives, medbringes og derefter underskrives ved personligt fremmøde hos Familieretshuset, der fortsat skal påse underskrift, registrere og påtegne fremtidsfuldmagten i Fremtidsfuldmagtsregisteret. Det er ikke obligatorisk at oprette fremtidsfuldmagter på tinglysning.dk for personer fritaget for e-post, men det vil være en hjælp for Familieretshuset.

Ordningen vælges på første trin i anmeldelsen og imødekommer et ønske fra Familieretshuset om en mere smidig sagsgang hos dem.


Skifteretsattest

Pr. 18. marts 2022 nedlægges dokumenttypen ”Skifteretsattest”.

Dokumenttypen skulle oprindeligt sikre opdatering til ”boet efter xx”, men da langt de fleste adkomsthavere nu er registeret med cpr-nr., opdateres adkomsthaver som udgangspunkt automatisk ved dødsfald.

I de få situationer, hvor adkomsthaver ikke er automatisk opdateret til ”boet efter”, kan anmelder fremadrettet henvende sig til Tinglysningsretten via kontaktformularen eller anmelde en navneændring, når adkomsthaver har cpr-nr. og dødsfaldet er registreret i CPR-registeret.

I de tilfælde hvor adkomsthaver ikke har et cpr-nr., skal der anmeldes en navneændring, hvor der vedhæftes fornøden dokumentation.

Ved udlæg til arvinger og andre arveudlægsmodtagere skal der fremadrettet anmeldes endeligt skøde, ligesom man før digital tinglysning udarbejdede et arveudlægsskøde.

Udlægges ejendommen til efterlevende ægtefælle anvendes dokumenttypen ”Skifteretsattest Ægtefælle”. Dokumenttypen tilknyttes mulighed for afgivelse af yderligere erklæringer.

Kladder af dokumenttypen ”Skifteretsattest”, der ikke er færdiggjorte, kan stadig anmeldes og vil blive behandlet som før.

Dokumenttypen ”Skifteretsattest” vil ikke kunne vælges under ”Ny Anmeldelse” efter den 18. marts 2022.