Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

06 mar 2024

Vestre Landsret

Dom i sag om manddrab på tidligere ægtefælle

V. L. S-1245-23

Vestre Landsret har i dag under medvirken af nævninger afsagt dom i en ankesag, hvor der bl.a. var rejst tiltale for manddrab efter straffelovens § 237 på tiltaltes tidligere ægtefælle. Drabet blev begået i et gårdareal ved den beboelsesejendom, hvor afdøde boede sammen med sine og tiltaltes to fællesbørn. Børnene, der forsøgte at forhindre drabet, overværede, at deres mor blev skudt i hovedet.

Et enigt nævningeting fandt tiltalte skyldig i bl.a. tiltalen for manddrab. Et flertal af nævningerne frifandt tiltalte for overtrædelse af straffelovens § 243, der vedrører psykisk vold. Der var enighed om at straffe tiltalte med fængsel på livstid.

Retten i Aalborg havde tillige fundet tiltalte skyldig efter straffelovens § 243, men var i øvrigt vedrørende selve straffesagen nået til samme resultat.

Landsrettens begrundelse og resultat kan ses her

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-1245-23, 2. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.