Gå til sidens indhold

Retten i Viborg

26 jan 2024

Retten i Viborg

Ledigt hverv som børnesagkyndig psykolog

Er du interesseret i børnesagkyndigt samarbejde med Retten i Viborg?
Retten i Viborg søger et antal børnesagkyndige psykologer, der vil samarbejde med Retten i Viborg i forbindelse med vores sagsbehandling i familieretten.

Retten har i mange år haft et værdifuldt samarbejde med en kreds af børnesagkyndige, hvor vi løbende har forbedret og optimeret behandlingen af sager, der involverer børn og unge.

De børnesagkyndige deltager i dag blandt andet i forberedende retsmøder, i forligsdrøftelser, i samtaler med barnet – enten alene eller sammen med dommeren – og udarbejder observationsrapporter og børnesagkyndige erklæringer, hvor det ikke er relevant eller muligt at benytte Familieretshusets børnesagkyndige.

Du kan læse nærmere om processen i Vejledning om familierettens behandling af forældreansvarssager og om tvangsfuldbyrdelse her.

Du skal som børnesagkyndig have følgende profil:

  • autorisation som psykolog,
  • specialistgodkendelse som børnepsykolog eller tilsvarende kompetence,
  • erfaring med børnefaglige problemstillinger (fra børnepsykiatrisk afdeling, en kommunal familieafdeling, som selvstændig børnepsykolog eller lignende),
  • erfaring med at udarbejde børnesagkyndige erklæringer,
  • kan møde i retten med kort varsel.

Nærmere oplysninger om hvervet og honoreringen kan fås ved henvendelse til retspræsident Laila Nitschke på tlf. 6110 0878 eller lanit@domstol.dk.

Vi skal have modtaget din ansøgning senest fredag den 16. februar 2024.

Der vil blive afholdt samtaler med de ansøgere, der kan komme i betragtning til hvervet.

Du skal sende din ansøgning til Retten i Viborg, att. Retspræsident Laila Nitschke på ledelse.vib@domstol.dk. Udover din ansøgning bedes du vedhæfte dit cv.

Alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.