Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

19 nov 2021

Retten i Aarhus

Dom i nævningesag om manddrab begået med skydevåben på offentligt sted

Et nævningeting ved Retten i Aarhus har den 18. november 2021 idømt en nu 30-årig mand fængsel på livstid for blandt andet manddrab begået med skydevåben på offentligt sted

Sagsnummer: SS 6576/2021

Sagen kort fortalt

Den nu 30-årige tiltalte, som under sagen nægtede sig skyldig, blev fundet skyldig i manddrab ved den 25. september 2020 ca. kl. 19.30 på et offentligt tilgængeligt område i det vestlige Aarhus at have affyret skud fra et skydevåben mod en dengang 21-årig mand. Skuddet ramte den 21-årige i maven og forårsagede betydelige skader, og den 21-årige afgik som følge af skaderne ved døden samme aften kl. 20.05. Forholdet blev henført under strafforhøjelsesbestemmelsen i straffelovens § 81 b. Tiltalte blev samtidig fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens § 192 a, jf. bestemmelser i våbenloven, ved i forbindelse med drabet at have besiddet og anvendt skydevåbnet med tilhørende ammunition på offentligt tilgængeligt sted, ligesom han blev fundet skyldig i vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter i gentagelsestilfælde begået på samme sted og tidspunkt mod en dengang 20-årig mand. En nævning stemte for at frifinde tiltalte i disse forhold, mens 5 nævninger og de 3 dommere stemte for at finde tiltalte skyldig.

Den 30-årige tiltalte var desuden tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter i gentagelsestilfælde samt for ulovlig tvang begået i forening med flere andre gerningsmænd ved den 10. september 2020 på en parkeringsplads i det vestlige Aarhus at have overfaldet en dengang 23-årig mand med slag, spark og knivstik. Et enigt nævningeting fandt det ikke bevist, at tiltalte havde deltaget i overfaldet og frifandt ham derfor herfor.

Tiltalte blev ved dommen endelig fundet skyldig i besiddelse af hash, herunder i arresten, og i at have besiddet en mobiltelefon i arresten under varetægtsfængslingen. Disse forhold havde tiltalte erkendt sig skyldig i.

Anklagemyndigheden havde under sagen nedlagt påstand om fængsel på livstid, mens forsvareren påstod straffen fastsat til fængsel i 18-19 år.