Gå til sidens indhold

Retten i Aarhus

17 jun 2022

Retten i Aarhus

21 årig mand idømt 4 års fængsel samt frakendelse af førerretten i 8 år

Et nævningeting ved Retten i Aarhus har den 16. juni 2022 fundet en mand på 21 år skyldig i uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder og i at have forvoldt nærliggende fare for flere personers liv eller førlighed. Straffen blev fastsat til fængsel i 4 år.

Et nævningeting ved Retten i Aarhus har den 16. juni 2022 fundet en mand på 21 år skyldig i uagtsom betydelig legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder og i at have forvoldt nærliggende fare for flere personers liv eller førlighed. Straffen blev fastsat til fængsel i 4 år. 

Et enigt nævningeting ved Retten i Aarhus har den 16. juni 2022 fundet en 21-årig mand skyldig i overtrædelse af bl.a. straffelovens § 249, 2. pkt., jf. 1. pkt., § 252, stk. 1, og § 253, stk. 2, jf. stk. 1, nr. 1. Manden blev bl.a. dømt for den 18. juni 2021 omkring kl. 18.15 at have kørt med en hastighed på mindst 80 km/t frem for rødt lys mellem 2. vognbane og venstre svingbane i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Aarhus og i denne forbindelse at have påkørt en politibetjent, der befandt sig i fodgængerovergangen, og som pådrog sig betydelige skader. Nævningetinget fandt, at der var tale om særlig hensynsløs kørsel.  Manden kørte fra stedet uden at hjælpe betjenten, der øjensynligt var i livsfare.

Manden blev endvidere fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens § 252, stk. 1, overfor yderligere fire personer samt i bl.a. vold, ulovlig tvang og flere overtrædelser af færdselsloven.

Straffen blev fastsat til fængsel i 4 år.

Der blev afgivet 7 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 4 år og 5 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 4 år og 6 måneder.

Manden blev ved dommen frakendt førerretten i 8 år.

 

Bilen, som manden kørte i, blev konfiskeret.

 

Manden, som har været varetægtsfængslet under sagen, modtog dommen.