Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

14 dec 2020

Grønlands Landsret

10 måneders anstaltsanbringelse for grov vold - K 140/20

Manden var af kredsretten dømt for vold i form af kvælertag og knivstik. Volden var begået imod hans daværende kæreste. Der var 3 knivstik i hovedbunden, som førte til flænger, der var hver var syet med 1 sting.

Endvidere havde kvinden fået en flænge på den ene kind, som måtte sys med 5 sting og en flænge i den ene hånd, som måtte sys med 2 sting.

Kredsrettens dom blev anket af manden, som nægtede sig skyldig i knivstik.

Landsrettens resultat

Landsretten var enig med kredsretten i, at det var bevist, at manden 2 gange havde taget kvælertag på kvinden, og han havde stukket kvinden 3 gange i hovedbunden, en gang i ansigtet og en gang i hånden.

Foranstaltningen blev fastsat til 10 måneders anstaltsanbringelse. Retten lagde blandt andet vægt på tidligere retspraksis for foranstaltninger i sager om grov vold, hvor der er anvendt våben. Det havde betydning for afgørelsen, at ikke havde fået alvorlige skader, og at det derfor måtte lægges til grund, at kniven ikke var anvendt med stor styrke. Det fremgik endvidere af forklaringerne, at nogle af skaderne måtte være opstået, da kvinden skubbede manden.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Grønlands Landsret den 17. september 2020.

Sagsnummer: K 140/20

Domme med forklaringer