Gå til sidens indhold

Grønlands Landsret

28 okt 2021

Grønlands Landsret

40 timers samfundstjeneste for vold - K 235/21

29-årig mand blev af Sermersooq Kredsret idømt 30-dages anstaltsanbringelse for at at have slået en kvinde i ansigtet, alt hvorved kvinden pådrog sig en flænge og hævelse i ansigtet. Landsretten ændrede dommen til 40 timers samfundstjeneste.

Af Grønlands Landsrets dom af den 28. oktober 2021 fremgår følgende:

Tiltalte er dømt for overtrædelse af kriminallovens § 88, for at have tildelt sin daværende kæreste et knytnæveslag i ansigtet. Slaget forårsagede en flænge over hendes øje, som kunne behandles ved anvendelse af strips.  

Da tiltalte ikke tidligere er idømt foranstaltning, og da slaget alene medførte en beskeden skade, finder landsretten, at den passende foranstaltning er 40 timers samfundstjeneste, der skal udføres indenfor en længstetid på 6 måneder, jf. kriminallovens § 141, stk. 1, og med tilsyn af kriminalforsorgen i 1 år, jf. kriminallovens § 141, stk. 2.

Landsretten ændrer derfor kredsrettens kendelse.

 

Sagsnummer: K 235/21

Domme med forklaringer