Gå til sidens indhold

Retten i Næstved

03 maj 2024

Retten i Næstved

Kirkerup-sagen - nye oplysninger til pressen og tilhørere

Sagen er berammet ved Retten i Næstved i retssal 6 som en nævningesag, den 14. og 15. maj, 21. og 22. maj, 24. maj, 28. og 29. maj, 3. og 4. juni, 13. og 14. juni, 17. og 19. juni og 28. juni 2024. Alle retsdage er berammet fra kl. 9.30 til 15.30.

Der er endvidere afsat den 27. maj og 18. juni som yderligere retsdage, hvis der bliver behov herfor. Ifølge den foreløbige tidsplan lægges der op til, at skyldkendelse kan afsiges den 28. juni, kl. 9.30 og dom afsiges den 28. juni, kl. 15.00. Ændringer kan forekomme.

Journalister

Retten i Næstved har modtaget henvendelser fra 17 danske og udenlandske medier, der har ønsket en eller flere pladser i retssal 6 under Kirkerupsagen, som starter den 14. maj 2024, kl. 9.30.

På baggrund af henvendelserne er der reserveret 26 pladser til journalister samt enkelte dage to pladser til retstegnere, hvilket betyder at det har været muligt, at tildele mere end en plads i nævningeretssalen til 9 medier.

Der vil være yderligere 40 pladser til journalister i retssal 8, hvor der via tv-skærm vil være videoforbindelse med lyd til retssal 6.

Alle journalister skal den første retsdag stå i kø ved rettens hovedindgang, Gardehusarvej 5, for at komme gennem sikkerhedskontrollen ved hovedtrappen til retssalene. Journalister opfordres til at møde i god tid og stille sig i køen til Journalister, hvor der vil blive udleveret adgangskort til dem, der har reserveret pladser i retssal 6. De journalister, som skal til retssal 8, vil få udleveret et nummer, der gælder som adgangsbevis på dagen, og skal vises hver gang man går ind i retssalen. Der opfordres til at man den første dag møder i rigtig god tid, således at journalister til retssal 8 kan være på plads i retssalen senest klokken 9.00. Hvis der herefter er ledige pladser i retssal 8, vil de pladser blive tildelt tilhørere.

Der vil i løbet af den første retsdag blive udleveret op til 30 adgangskort til journalister, der har fået udleveret et nummer til retssal 8. Derved vil afviklingen af køen for journalister blive hurtigere de følgende dage. De pladser i retssal 8, hvortil der ikke er udleveret adgangskort, vil de følgende dage fordeles efter først-til-mølle-princippet til journalister, uden adgangskort, der inden kl. 8.45 står forrest i køen for journalister. Hvis der herefter er ledige pladser i retssal 8, vil de pladser blive tildelt tilhørere.

Adgangskort udleveres kun til personer, der kan dokumentere, at de repræsenterer et dansk eller udenlandsk nyhedsmedie. Adgangskortet kan overdrages til en anden repræsentant fra det pågældende nyhedsmedie, som ved forespørgsel skal kunne dokumentere, at de repræsenterer et dansk eller udenlandsk nyhedsmedie. Adgangskort skal altid bæres synligt.

Der vil til brug for journalister være stik til strømforsyning til computere i retssal 6 og retssal 8, men forlængerledninger må medbringes.

Det understreges, at det ikke er tilladt at optage billede og lyd i nogen af retssalene eller andre steder i bygningen og at overtrædelse vil medføre bortvisning og politianmeldelse.

Tilhørere

Der er afsat et begrænset antal pladser i retssal 6 og retssal 9 til tilhørere. I retssal 9 vil der via tv-skærm være videoforbindelse med lyd til retssal 6. Tilhørere skal stå i kø ved rettens hovedindgang, Gardehusarvej 5, for at komme gennem sikkerhedskontrollen. Det vil ikke være tilladt for tilhørere at medbringe mobiltelefon/smartwatch og andre devices. Medbringes disse effekter skal de opbevares aflåst ved adgangskontrollen eller i udleverede aflåste mobiltelefonposer. Mobiltelefonposerne vil blive låst op, når retsbygningen forlades. Tilhørere opfordres til ikke at medbringe mobiltelefoner/smartwatch eller andre devices, da det vil forlænge ventetiden ved adgangskontrollen.

Tilhørere opfordres til at møde i god tid og stille sig i køen til Tilhørere, hvor de vil få udleveret et nummer, der gælder som adgangsbevis på dagen, og skal vises hver gang man går ind i retssal 6 eller retssal 9.

Personer der skal møde til andre retssager

Under afviklingen af Kirkerupsagen skal personer, der skal deltage i retsmøder i retssalene 1-4, 7 og 10 stå i kø ved rettens hovedindgang, Gardehusarvej 5, for at komme gennem sikkerhedskontrollen. Det vil ikke være tilladt at medbringe mobiltelefon/smartwatch eller andre devices. Medbringes disse effekter skal de opbevares aflåst ved adgangskontrollen eller i udleverede aflåste mobiltelefonposer. Mobiltelefonposerne vil blive låst op, når retsbygningen forlades. Der opfordres til ikke at medbringe mobiltelefoner/smartwatch eller andre devices, da det vil forlænge ventetiden ved adgangskontrollen.

Det vil være en fordel at møde i god tid og stille sig i køen til Andre retssager, Fogedretten og Skifteretten.
Journalister og advokater skal gennem sikkerhedskontrollen, men må medbringe mobiltelefoner/smartwatch og andre devices.

Personer der skal møde i Fogedretten samt Skifteretten

Under afviklingen af Kirkerupsagen skal personer, der skal til Fogedretten og Skifteretten stå i kø ved rettens hovedindgang, Gardehusarvej 5, for få anvist vej til Fogedretten og Skifteretten.

Det vil være en fordel at møde i god tid og man skal stille sig i køen til Andre retssager, Fogedretten og Skifteretten.