Gå til sidens indhold

Retten i Randers

23 jun 2023

Retten i Randers

Dom i nævningesag om bl.a. manddrab

Dom afsagt: 23. juni 2023

Retten i Randers har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor fire personer, en kvinde på 39 år, en mand på 40 år, en kvinde på 24 år og en mand på 24 år var tiltalt for manddrab og forsøg på manddrab ved i forening efter forudgående planlægning og aftale samt fælles forståelse og i forening med en 26 årig, hvis sag var behandlet, den 14. juli 2022 at have dræbt en 40 årig mand (forhold 1), og i en periode op til den 14. juli 2022 tre gange at have forsøgt at dræbe ham (forhold 2-4).

De tiltalte var yderligere tiltalt for at have bortskaffet beviser (forhold 5), usømmelig omgang med lig (forhold 6), tyveri (forhold 7) og brandstiftelse (forhold 8).

Vedrørende sagens forhold 1 fandt et enigt nævningeting, at den 39-årige kvinde og den 40-årige mand var skyldige i tiltalen for manddrab, og at den 24-årige kvinde var skyldig i medvirken til manddrab. Et enigt nævningeting fandt det ikke bevist, at den 24-årige mand var medvirkende til drabet.

Vedrørende forhold 2-4 fandt et enigt nævningeting at den 39-årige kvinde og den 40-årige mand var skyldige i tre forsøg på manddrab, og at den 24-årige kvinde var skyldig i medvirkende til et drabsforsøg (forhold 4). Nævningetinget frifandt den 24-årige mand for medvirkende til drabsforsøgene.

Vedrørende forhold 5 frifandt et enigt nævningeting i medfør af straffelovens § 125, stk. 2, den 39-årige kvinde, 40-årige mand og den 24-årige kvinde for bevisbortskaffelse. Den 24-årige mand blev fundet skyldig i at have bortskaffet beviser efter drabet.

Et enigt nævningeting faldt alle de tiltalte skyldige i usømmelig omgang med lig (forhold 6) og tyveri (forhold 7).

Vedrørende forhold 8 fandt et enigt nævningeting den 39-årige kvinde, 40-årige mand og den 24-årige kvinde skyldige i brandstiftelse. 4 nævninger og 3 dommere fandt tillige den 24-årige mand skyldig i brandstiftelse, mens 2 nævninger fandt, at det ikke var bevist, at den 24-årige mand havde forsæt til brandstiftelse.

Efter stemmeafgivningen blev den 24-årige mand herefter fundet skyldig i brandstiftelse.

Straffen for den 39-årige kvinde og 40-årige mand blev fastsat til fængsel i 14 år.

Straffen for den 24-årige kvinde blev fastsat til fængsel i 10 år.

Straffen for den 24-årige mand blev fastsat til fængsel i 8 måneder.