Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

25 okt 2023

Vestre Landsret

Frifundet for drabsforsøg, men fængsel i 1 år 3 måneder for grov vold

S-0287-23

Tiltalte frifundet for drabsforsøg, men dømt for bl.a. grov vold. Tiltalte blev frifundet for en påstand om udvisning.

Vestre Landsret har i dag afsagt dom i en nævningesag, hvor en nu 25-årig mand var tiltalt for drabsforsøg. Tiltalte nægtede sig skyldig i drabsforsøg, men erkendte sig skyldig i grov vold ved at have snittet en nu 23-årig mand i baghovedet og nakken med kniv. Tiltalte blev frifundet for drabsforsøg, men fundet skyldig i grov vold.

Tiltalte var desuden tiltalt for grov vold ved at have slået den 23-årige, mens vedkommende var i en værgeløs tilstand. Tiltalte blev dømt for vold, men ikke grov vold, da det ikke var bevist, at den 23-årige havde været i en værgeløs tilstand.

Straffen blev fastsat til fængsel i 1 år og 3 måneder. Tiltalte, der er født i Den Demokratiske Republik Congo, blev frifundet for en påstand om udvisning og i stedet meddelt en advarsel om udvisning.

Byretten var kommet til samme resultat i forhold til både skyldsspørgsmålet og strafudmålingen, men havde udvist tiltalte med et indrejseforbud i 12 år.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk. Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-0287-23, 3. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.