Gå til sidens indhold

Vestre Landsret

21 sep 2023

Vestre Landsret

Fængsel for grov vold, men frifindelse for drabsforsøg

V.L. S-161-23

To mænd T1 og T2 på 31 og 30 år er ved landsrettens dom frifundet for drabsforsøg. De to var tiltalt for at have forsøgt at dræbe en bekendt B ved bl.a. at slå ham i hovedet og i lænden med en kødøkse. Overfaldet skete, fordi den ene af de tiltalte var blevet anmeldt af B for tyveri. Fire nævninger stemte for at dømme den ene af de tiltalte (T1) for drabsforsøg, mens 5 nævninger og de 3 dommere stemte for at frifinde. Alle nævninger og dommere var enige om at frifinde den anden af de tiltalte (T2) for drabsforsøg. De tiltalte blev begge fundet skyldige i at have begået grov vold, der bl.a. resulterede i en dyb læsion i lænden og brud på hoften, mens kun T1 blev dømt for den del, der angik slag med kødøksen mod hovedet, og som resulterede i kraniebrud. Landsretten udmålte straffen til fængsel i 2 år og 9 måneder for T1 og 1 år og 9 måneder for T2.

Retten i Kolding, der havde fundet T1 skyldig i drabsforsøg og T2 i grov vold, havde udmålt straffen for T1 til fængsel i 6 år og for T2 til 1 år og 9 måneder.

Henvendelse vedrørende sagen kan ske til pressekontaktdommer John Lundum, tlf. 20 58 55 33.

Udskrift af afgørelsen kan bestilles pr. mail til sektionc@vestrelandsret.dk.
Udskriften koster 150 kr. Beløbet skal overføres til landsrettens bankkonto nr. 0216-4069134874 med henvisning til sagsnummer V.L. S-0161-23, 7. afdeling. Når beløbet ses modtaget, vil udskriften blive ekspederet.