Gå til sidens indhold

Retten i Glostrup

05 sep 2022

Retten i Glostrup

6 år og 6 måneders fængsel til 24-årig mand

Dom afsagt: 5. september 2022

Den 24-årige mand blev ved et enigt nævningeting fundet skyldig i blandt andet den 22. september 2021 at have forsøgt at dræbe en 35-årig mandlig bekendt med et knivstik

Den 24-årige mand blev ved et enigt nævningeting fundet skyldig i blandt andet den 22. september 2021 at have forsøgt at dræbe en 35-årig mandlig bekendt med et knivstik på en parkeringsplads ved Eigtveds Alle i Høje Taastrup. Knivstikket ramte i venstre side af brystkassen og medførte blandt andet en punkteret lunge, rift i et ribben og læsion af mavesækken.

Sagsnummer: DL-14299/2021

Sagen kort fortalt

Den 35-årige ville besøge en fælles bekendt på stedet. Da han ankom, gik den 24-årige flere gange over til den 35-årige, der sad i sin bil. Tredje gang steg den 35-årige ud af sin bil. Herefter trak den 24-årige en kniv og ”møgede” den ind i brystet på den 35-årige, der slog ud efter den 24-årige og ramte ham i hovedet med en knytnæve. Den 24-årige stak ud igen, og den 35-årige fik fra sin bil fat i et baseballbat, som han svingede mod den 24-årige, men uden at ramme.

Den 24-årige undløb herefter fra stedet og var efterlyst af politiet i fire døgn, hvorefter han meldte sig selv til politiet. Den 24-årige forklarede til grundlovsforhøret den 27. september 2021 at han havde været på stedet, men at det var den 35-årige, der overfaldt ham med et baseballbat. Han blev blandt andet ramt i baghovedet. Han forsøgte at afværge slaget. Under hovedforhandlingen har tiltalte nu forklaret, at han havde en kniv i hånden, og at han må have ramt den 35-årige meget uheldigt, da han forsøgte at afværge slaget med baseballbattet og i den forbindelse må være kommet til at ramme den 35-årige med kniven, som han havde i hånden for at skræmme den 35-årige.

En retsmediciner har i retten blandt andet forklaret, at der skal en vis styrke til for at lave en rift med en kniv i en knogle.

Et enigt nævningeting tilsidesatte den 24-åriges forklaring og afviste, at den 24-årige havde handlet i nødværge. Den 24-årige blev herefter dømt for forsøg på manddrab.

Den 24-årige blev endvidere dømt for i juli 2021, sammen med en ukendt medgerningsmand, at have overfaldet en 39-årig tidligere arbejdskollega med adskillige slag og spark/tramp i en tunnel ved Lyngby Station. Baggrunden for overfaldet var, at den 39-årige skulle have brugt nogle hovedtelefoner tilhørende den 24-årige, som lå i en firmabil, hvilket den 24-årige først ville have 600 kr. og senere 3.000 kr. for. Den 39-årige fik ved overfaldet blandt andet en brækket kæbe og brækket næse. Den 39-årige er fortsat meget påvirket efter at være blevet overfaldet.

Den 24-årige blev endelig dømt for under en anholdelse i december 2020 at have sparket en betjent og råbt flere ukvemsord til betjenten og dennes kollega.

Sagens udfald

Et enigt nævningeting fastsatte straffen til fængsel i 6 år og 6 måneder.

Den 24-årige ankede dommen med påstand om frifindelse og skal fortsat være varetægtsfængslet indtil landsrettens dom.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Glostrup den 5. september 2022