Gå til sidens indhold

Københavns Byret

07 jun 2023

Københavns Byret

PRESSEMEDDELELSE OM FIELDS-SAGEN – adgang til at overvære retssagen

Sagen er berammet til foretagelse i Københavns Byret på følgende dage: Den 12. juni 2023, 13. juni 2023, 20. juni 2023, 28. juni 2023, 30. juni 2023 og 5. juli 2023.

Sagen foretages alle dage i retssal 60 med indgang gennem porten til højre for søjlerne ved Domhuset på Nytorv.

Retsmøderne starter, medmindre andet meddeles, kl. 09.30 og slutter normalt kl. 15.30.

Retssalen
Antallet af tilhørerpladserne i retssalen er ikke ubegrænset. For at sikre, at der er pladser til de berørtes familiemedlemmer og pressens repræsentanter, har Københavns Byret fundet det nødvendigt forud for retssagens begyndelse at sikre en fordeling af pladserne. Ved fordelingen er der lagt vægt på, at der afsættes et passende antal pladser til landsdækkende danske nyhedsmedier.

Fordelingen er således:

6 pladser til de afdødes pårørende.

1 plads til tiltaltes pårørende.

2 pladser til vidners pårørende, mens vidnet afgiver forklaring i retten den 13. juni 2023 eller den 20. juni 2023).

14 pladser til landsdækkende danske nyhedsmedier.

Ovenstående 23 pladser er reserveret og faste til alle retsmøder.

Herudover vil der i retslokalet være 10 pladser til andre journalister og 10 pladser til andre tilhørere, der hver dag fordeles efter først-til mølle princippet. Kl. 08.00 vil der blive udlevet numre til de 10 journalister og de 10 andre tilhørere, der står forrest i en eventuel kø uden for retssal 60. 

 Alle tilhørere bliver sikkerhedskontrolleret, og det sikres, at tilhørernes mobiltelefoner er slukkede og vil blive anbragt i forseglede mobiltelefonposer. 

Journalister, der arbejder på et periodisk skrift eller et radio- og fjernsynsfortagende omfattet af medieansvarslovens § 1, nr. 1, 2 eller 3, og anmeldt og godkendt af Pressenævnet, og som i retslokalet vil bruge pc eller mobiltelefoner som hjælpemidler, vil skulle udfylde og underskrive en adgangsattest, der bekræfter tilhørsforholdet til det pågældende medie.

Lytterum med tv-billede og lyd
For at sikre, at pårørende til vidner og vidner, der har afgivet forklaring i retten, har mulighed for at overvære sagen, er der etableret et rum i byrettens kælder, hvor man med tv-billede og lyd kan overvære det, der sker i retslokalet. De pågældende vil skulle kunne legitimere sig. Medbragte mobiltelefoner skal være slukkede og vil blive anbragt i forseglede mobiltelefonposer. 

Det samme rum med tv-billede og lyd kan benyttes af journalister, der arbejder på et periodisk skrift eller et radio- og fjernsynsfortagende omfattet af medieansvarslovens § 1, nr. 1, 2 eller 3, og som udfylder og underskriver adgangsattesten, nævnt ovenfor. Journalister, der ikke arbejder for et medie omfattet af medieansvarsloven, eller andre, der mener, at de har et velbegrundet ønske om at være til stede i lytterummet, kan forud for retsmødet ved en henvendelse til Københavns Byrets administration på mailadressen adm.kbh@domstol.dk, anmode om tilladelse til at overvære sagen fra lytterummet. Ekspeditionstid må påregnes.

Udenlandske journalister som er ansat som redaktør eller redaktionel medarbejder ved et periodisk skrift eller et radio- og fjernsynsforetagende, der periodisk udbreder tekster, billeder og lydprogrammer til offentligheden, og som har karakter af en nyhedsformidling, kan ligeledes forud for retsmødet ved en henvendelse til Københavns Byrets administration på mailadressen adm.kbh@domstol.dk, anmode om tilladelse til at overvære sagen fra lytterummet. Ekspeditionstid må påregnes. 

Sagsnummer og pressekontakt
Sagen har journalnummer SS-31572/2022.

For yderligere oplysninger kan pressen kontakte pressekontaktdommer Jens Stausbøll på telefon 20 24 21 76.