Gå til sidens indhold

Retten i Lyngby

22 jan 2021

Retten i Lyngby

Forældre idømt hhv. 1 års og 6 mdrs. fængsel for at sende børn til Somalia

1 år fængsel til en 54-årig far og 6 måneders fængsel til en 55-årig mor samt udvisning af faren i 6 år for vold mod mindreårig datter og for i ca. 4 måneder at have holdt den mindreårige datter og en mindreårig søn i Somalia under utilstrækkelige forhold

Sagsnummer: SS 1635/2020

En domsmandsret ved retten i Lyngby har afsagt dom over et ægtepar, bosiddende i Gentofte, i en sag som vedrører en opdragelsesrejse.

Sagen kort fortalt

Sønnen og datteren var i Somalia fra juli 2018 til maj 2019. Faren var rejst til Somalia med dem, men rejste hjem i december 2018. Moren var blevet i Danmark.

Retten lagde til grund, at ægtefællerne efter 1. januar 2019, hvor det blev strafbart at sende sit barn til udlandet til forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i alvorlig fare, havde ladet børnene blive i Somalia, hvor de efter et kortere ophold i en opdragelseslejr måtte passe sig selv og alene modtog undervisning i koranskole.

Retten lagde videre til grund, at faren forud herfor havde slået pigen under mindst 10 episoder i årene 2016-2018, herunder med lussinger og med slag på kroppen med en metalstang og en træstok. Faren havde den 19. maj 2018 barberede hende skaldet, efter hun mod farens vilje havde deltaget i 9. klasses afslutning på Bakken. Moren blev frifundet for at have medvirket til volden, idet hun dog blev dømt for ikke at hindre barberingen.

Afgørelsesdato

Dommen blev afsagt af Retten i Lyngby den 4. januar 2021.