Gå til sidens indhold

Retten i Lyngby

05 maj 2021

Retten i Lyngby

Mand idømt fængsel i 1 år og 6 måneder for seksuelt forhold med autist m.m

Retten i Lyngby har den 5. maj 2021 idømt en 56 årig mand fængsel i 1 år og 6 måneder for blufærdighedskrænkelse ved seksuel omgang med en autistisk pige samt vold mod en anden pige.

Domsmandsretten fandt det bevist, at manden havde kysset pigen, der da var 17 år, og efter hun var fyldt 18 år i 40 tilfælde havde udnyttet hendes mentale retardering, idet han stak en finger op i hendes skede og befølte hende. Manden havde endvidere på et hotel i Paris forsøgt at få samleje med hende to gange, hvorunder han fik sædafgang.

Retten frifandt manden for voldtægt i forhold til pigen og endvidere i forhold til en anden pige, idet sagerne skulle afgøres efter den tidligere voldtægtsbestemmelse, som krævede at samleje var opnået ved vold eller trusler herom, og at gerningsmanden var bevidst om (havde forsæt til), at offeret opfattede det sådan. Efter nugældende regler vil voldtægt foreligge, hvis der mangler samtykke.

Manden blev endvidere dømt for to voldsforhold mod en anden pige, men frifundet for andre tiltaler på grund af forældelse og manglende bevis