Gå til sidens indhold

Retten i Lyngby

21 mar 2023

Retten i Lyngby

Mand dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling

Dom afsagt: 21. marts 2023

Et nævningeting ved Retten i Lyngby har fundet en 41 årig mand skyldig i bl.a. vold, brandstiftelse og trusler. Da manden blev fundet sindssyg, blev han anbragt på psykiatrisk afdeling.

Kendelse og dom afsagt 21. marts 2023

Sagsnummer SS 2421/2022

Nævningetinget fandt manden skyldig i den 19. november 2021 om formiddagen bl.a. at have truet en bilist i Charlottenlund med en knivlignende genstand, mens han råbte nogle trusler. Manden blev videre fundet skyldig i herefter at have slået en hundelufter med skæftet af en kniv i panden, så hun måtte sys med 7 sting. Herefter satte han ild i en brændestabel i en garage i Charlottenlund, så en bil og garagen udbrændte.

Manden erkendte et stykke hen ad vejen at have gjort som beskrevet i anklageskriftet. Men manden nægtede sig skyldig, bl.a. under henvisning til nødret, da han fandt handlingerne nødvendige for at afværge den truende skade, der sker i psykiatrien.

På baggrund af vidneforklaringer fandt retten imidlertid manden skyldig, idet der dog blev frifundet  i et forhold om trusler, hvor det manden sagde havde været uforståeligt.

Da manden blev fundet sindssyg, blev han ikke straffet, men nævningetinget fandt, at manden skulle anbringes i psykiatrisk afdeling uden længstetid for anbringelsen, på grund af risiko for fremtidig ligeartet kriminalitet.