Gå til sidens indhold

Retten i Næstved

15 jun 2022

Retten i Næstved

Mand dømt i sag om trusler og ulovlig tvang på Psykiatrisk Akutmodtagelse

Dom afsagt: 15. juni 2022

Et nævningeting ved Retten i Næstved har i dag afsagt dom i en sag, hvor en 28-årig mand blev dømt for at true med at slå personale på Psykiatrisk Akutmodtagelse i Slagelse ihjel.

Et nævningeting ved Retten i Næstved har i dag afsagt dom i en sag, hvor en 28-årig mand blev dømt for at true med at slå personale på Psykiatrisk Akutmodtagelse i Slagelse ihjel. Det foregik den 1. maj og 9. maj 2021. Den 9. maj begik han også ulovlig tvang over for en sygeplejerske ved at holde en kniv mod hendes hals og senere maven. Han ville bruge hende som gidsel for at komme over på en anden afdeling.

Manden var blevet mentalundersøgt og sagen var blevet forelagt Retslægerådet. Nævnetinget fandt på baggrund af de lægelige udtalelser, at manden var utilregnelig på gerningstidspunkterne på grund af sindsyge. Manden blev dømt til behandling på psykiatrisk afdeling med tilsyn af Kriminalforsorgen. Der blev ikke fastsat en længstetid for behandlingsdommen.

Manden modtog dommen.

 

SS-7797/2021-NAE