Gå til sidens indhold

Retten i Nykøbing Falster

20 dec 2023

Retten i Nykøbing F.

Dom i sag om seksuelle overgreb mod mindreårige

Dom afsagt: 20. december 2023

Retten i Nykøbing F. har afsagt dom i sag om seksuelle overgreb mod mindreårige

En 42-årig mand blev ved Retten i Nykøbing Falster den 20. december 2023 idømt 5 års fængsel for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med 2 børn under 12 år og for blufærdighedskrænkelse. Tiltalte blev tillige fundet skyldig i at have besiddet 4 billeder med seksuelt indhold af det ene barn.

Tiltalte nægtede sig skyldig i andet seksuelt forhold end samleje med børn under 12 år og for blufærdighedskrænkelse, men erkendte sig skyldig i at have optaget og besiddet de nævnte billeder.

Dommen blev afsagt af en enig domsmandsret, da tiltalte havde fravalgt behandling ved nævneting. Tiltalte blev med få modifikationer fundet skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet.

Overgrebene fandt sted i perioden fra 1. juni til 1. november 2022, og børnene var 8 og 9 år, da overgrebene begyndte. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på børnenes alder, at overgrebene blev begået over måneder af en person, der fungerede som omsorgsperson, samt på karakteren og antallet af overgreb.

Tiltalte ankede dommen til frifindelse i det ikke erkendte omfang. Rettens beslutning om fortsat varetægtsfængsling af tiltalte under anken blev ikke kæret.