Gå til sidens indhold

Retten i Herning

14 jul 2022

Retten i Herning

29-årig mand fundet skyldig i vold mod butiksansat

29-årig mand fra Herning fundet skyldig i vold mod medarbejder i 7-eleven i Herning i december 2021

Sagsnummer: SS 99-910/2022.

Den 29-årige mand var tiltalt for i december 2021 at have slået en ansat i maven med knyttet hånd i 7-eleven i Herning.

Den 29-årige mand nægtede sig skyldig og forklarede, at han var kommet ind i butikken den pågældende aften, selvom han godt vidste, at han ikke måtte komme i butikken, da han tidligere havde stjålet fra butikken. Han var meget beruset og tænkte sig ikke om. Ekspedienten i butikken råbte til ham, at han skulle gå ud, hvorefter ekspedienten gik hen mod ham. Han troede, at ekspedienten ville slå ham, og han slog derfor ekspedienten med knyttet hånd. Ekspedienten havde også flere gange tidligere provokeret ham.

Den ansatte fra 7-eleven forklarede, at tiltalte nogle dage forinden episoden var blevet taget i at stjæle og havde fået forbud mod at komme i butikken. Tiltalte kom ind i butikken og tog nogle øl, hvorefter han gik hen til tiltalte og tog øllene fra ham. Tiltalte slog ham herefter med det samme i brystet/maven med den ene hånd. Tiltalte kom flere gange efter episoden, hvor tiltalte også slog på ham. En af gangene kom de op at slås. Han har været sygemeldt på grund af episoderne med tiltalte, og han flytter nu fra byen for at undgå at møde tiltalte.

Retten fandt det på baggrund af vidneforklaringen og videoovervågningen fra butikken bevist, at tiltalte umotiveret og uden rimelig anledning tildelte den ansatte i 7-eleven et knytnæveslag i maven. Tiltalte blev herefter fundet skyldig i vold.

Straffen blev fastsat til 30 dages ubetinget fængsel. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på voldens karakter og de begrænsede skader af vold.

Tiltalte blev tillige tildelt en advarsel om udvisning. Retten fandt, at betingelserne for at udvise tiltalte var opfyldt, men at det henset til forholdets karakter og tiltaltes tilknytning til Danmark ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise tiltalte.